21 september 2009

Grönt är skönt

Vackert var det på Ven, en liten ö utanför Landskrona. Tänk att det finns ett sådant ställe så nära. Vi hade vackert väder och cyklade tandem för fulla muggar. Inte enkelt vill jag lova men roligt. Mitt i allt fanns bageriet, ni vet det där som man inte tror finns. Hönor pickade utanför och i det lilla huset med grästak fanns luckan som levererade det mest utsökta brödet. Till detta fick vi inköpt lokalproducerad kallpressad rapsolja som har en otroligt utsökt nötaktig smak. Bara att sitta och doppa små brödbitar i denna ljusgula olja mitt i solen ger livet en skjuts till att känna harmoni och njutning!

På vägen hem fanns ju bara ett vägval.... förbi Löddeköpingeplantskola. Vad gör man inte för att få uppleva detta för sina sinnen. Här är en oas av det vackraste. Växthusen me alla fikon träd och åldriga myrten. Krukor som Jonte producerar och alla gröna växter i en sagolik kombination. Jag kan inte låta bli att handla när jag är här. Bild kommer på min myrten i en gammal och patinerad lerkruka. Vackert! Här är lite bilder från miljöerna i plantskolan. /med kärlek Helena

6 kommentarer:

marie sa...

Du skriver med sån inlevelse så att det vattnas i munnen..känner precis hur det smakar och med solstrålarna som värmer på kinderna.Det låter som ni hade det underbart! Och Löddeköpinge som grädde på moset, kan det bli bättre? Jag tittar på mina myrten som står i en åldrad grånad korg och undrar hur länge som de ska vara så där fina?? De är ju så svåra men ack så fina!!
Ha det så gott
Marie

Lilla Blanka sa...

Hej Helena!

Hittade hit från Maries sida...

Det låter ju alldeles underbart, sånt som man lever på en mörk vinterdag!

Nästa gång jag är i Kungsbacka (bara 45 min hemifrån) skall jag försöka titta in till din lilla butik. Det är så mysigt att hitta nya fina butiker!

Kram
Mia

Millas hem sa...

Hej!

Jag har varit här och kikat!

Hajade till när jag läste Löddeköpinge. Har familj där, och är inte så van vid att andra känner till Lödde.

Plantskolan där får jag göra ett besök på nästa gång jag är där, så tack för tipset!

Jag hittade till dig via Min lilla veranda.

Kram Camilla

Helena sa...

Tack alla ni för era fina kommentarer, heja Marie hon är en pärla i blogg djungeln.

/Helena på Mary´s House

me and alice sa...

Hej Helena!
Vilken vacker butik du har & blogg. Jag hittade också hit från Maries blogg...
kram Susanne

hemtrevnad marie sa...

Hejsan !!
Hittade hit via Marie, och det ser ut att bli flera besök här:)
Kul med din antikdel...har själv haft en antikaffär förr...är inte heller någon expert, men har alltid gillat det gamla och nötta!
ha det gott!
Marie

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails