24 april 2008

Start för en ovan bloggare.

Själv har jag suttit i timmar och kollat/läst i alla bloggar om inredning och hamnat på nya bloggar via en annan...det är ju en hel värld. Nu är det min tur, jag skapar mig en blogg i förhoppning om att den skall ge alla läsare tips från mig men även förmedla vidare vad ni har att komma med. Jag har startat en butik i Kungsbacka Innerstad, Mary´s House, som är en härlig blandning av dansk/fransk shabby chic men även inslag av nya och moderna former. Mest älskar jag allt som är gammalt och slitet och vitt, vitt, vitt det är min passion. Men när alla färger kommer med årstider så blir jag svag och vill ha färg. Blommor i vackra färger, det är den färg jag vill ha till mitt vita hem.

Vi jobbar mycket med att sy och skapa i tyg, vilket är fantastiskt. Tyger textilier gör så mycket i ett hem och det finns så mycket vackra tyger. Hos oss på Mary´s House har vi både löpmeter men även beställningsvaror, det vi gillar mest är linne.... vi brukar kalla det "sinne för linne". Gardiner, sängkappor, stolsöverdrag, kuddar ja allt skapar vi i linne. Jag skall försöka visa här i min blogg på saker vi gör och inspirera er andra att skapa.

Första gången när jag skulle öppna min affär i september 2007 trodde jag att det bara var att åka till en tygleverantör och hämta den kollektion som gällde, men när jag kom dit och såg allt blev jag knäsvag. Så mycket olika tyger från så många olika leverantörer, jag tror inte att ni riktigt kan förstå hur många olika mönster, färger och kvaliteér som det finns att uppbringa och då har jag bara sett nästan inget. Varje gång jag hittar nya leverantörer så säger jag att det är det vackraste jag har sett, det här måste jag ha... men jag kan inte ha allt men jag kan hjälpa mina kunder att skapa ett hem i harmoni med vackra tyger.


När det gäller tyger älskar jag också gamla tyger, vi har i butiken gamla franska mjölsäckar och blommiga vackra kretonger från Fankrike i början av 1900-talet. Man blir förälskad. Nu känns det som jag skall skriva vidare om textilier och vill höra om era erfarenheter. Jag kan köpa tyg och bara lägga det på hög i förhoppning om att en dag kanske... eller inte. Åhh jag har så mycket att berätta och visa så jag vet inte var jag skall börja men jag kommer tillbaka. Må gott så länge i vårsolen, som värmer våra frusna hjärtan.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails