02 september 2009

Nu rullar det in...

Hela tiden kommer det orderbekräftelser i mailen från de mässor jag har varit på. Man blir påmind om allt fint som är beställt. Idag fick jag från en leverantör som har så underbar fransk frotté. Jag har haft dessa handdukar förut men de tar slut lika fort. De är så vackra i sina färger och kvalitén skall vi inte tala om... I det senaste numret av Magasinet Jeanne d'Arc Living No 4 finns de med i reportaget från Marie Delices hem, ni vet hon med den vackra bloggen min lilla veranda. De hänger på tvättstället ute i trädgården, och mycket riktigt finns det med i texten att vissa saker är från mig, Mary´s House. Hon var hos mig i min butik och lånade till fotografering. Även kuddarna från Day Home på verandan i svart/vit kom från min lilla butik. Kul när man får se det i press, från att de har lånat vackra saker till att det arrangeras och fotas. Fler och fler kommer och lånar hos mig så det är kul, att synas är aldrig fel. Handdukarna kom med på bild även under Maries portofolio på Stylistgruppen, hon är för duktig och för att inte tala om hennes fantastiska fotograf Clive Tompsett som hon jobbar med, det är bara att gratulera en sådan kombination! Se bara den bilden han har tagit här i detta inlägget - så vackert! Se denna bild från hans hemsida jag älskar den blå/grå färgen i kombination med slitet linne...I´m in love!

Soliga /Helena

01 september 2009

Tolix


Glömde skriva att ny leverans av Tolix kommer, äntligen! det blir nog i nästa vecka som de kommer till butiken.... beställde den innan sommaren men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge! Vita stolar, galvade stolar och pallar i järn mm. Lånade bilden från Tolix hemsida.

Formex o Formland - nyheter?


Äntligen har man kommit iväg och kommit hem från de två stora mässor jag besöker. Ibland bär det av till Paris, Maison et Object, i mån av tid och kraft. I år blir det inte detta men kanske till våren. Två olika mässor helt klart men inspiration fick jag till tusen. Mycket samma men man måste söka för att finna och i Danmark hittade jag unika saker som bara kommer att finnas i ett exemplar. Det finns några tjejer som är sååååå duktiga. Bland annat Henriette som har De fire Årstider Home. Hon hittar vackra saker från delar av världen som hon sedan säljer i sin monter, samt producerar härliga tunikor som jag får in...... bara några få. Från henne får jag också jätte fina gamla träpaneler.... åhh jag längtar.
Unika ting kommer även in från The G gallery.... inslag a fjärran östern.

Både i Stockholm och i Danmark fick jag lov att träffa Annette från Fabric Copenhagen. Jag var nog hennes första kund i sverige när jag öppnade min butik för 2 år sedan..... Hon är så trevlig och gör en egen kollektion med det mest underbara silke kuddar och överkast/plädar från Vietnamn. De blir som små diamanter i ditt hem.
Fabric Copenhagen är värt att möta i hemmet när som helst och var som helst, den lilla bilden är från hennes hemsida.

Mer från danmark blev gamla stora fina franska långbord..... vita fina vitrinskåp, ett som bara är så vackert på ett galet sätt. Leveransen kommer nog i veckan eller nästa.... måste göra om i butiken!!!!

Just det en härlig järnsoffa med en tjock madrass i linne och massor av kuddar i linne, det kommer bilder på detta när jag får in det.

Stockholm erbjöd en del härliga saker.
Olsson & Jensen är ju bara så fantastiska i sin produktion av vackra ting men även de gamla slitna som de finner i vida världen. Allt var slut direkt eftersom man måste hinna vara där typ på natten ... jag vet inte hur de gör. MEN jag fick köpa ett gammalt plåt skåp som får bli förvaring hemma eller till salu i butiken.. vem vet. Det jag också satsade på för att komplettera mitt sortiment är sänglinne och duntäcken + sovkuddar från Canada Goose... ja de har kommit med en kollektion HOME!!!! Så härliga duntäcken och vackra sänglinnen. Till detta spetsade jag på med sköna linne påslakan. Bilder kommer!

Sen fick jag tag i unika gamla quiltade plädar från
AnnaO.... och några få noga utvalda sari sjalar fån indien... de är så vackra och verkligen helt unika i sitt slag. Till detta några vackra Rosenkelim- mattor som Harrys Hardware säljer.

Sedan var jag hos Stina o Jennifer på
Day Home, det är ett såå otroligt vackert showroom och jag måste säga att Day Home har mycket vackert och stilrent och snygga saker. Ville köpa allt men det kan jag inte utan handplockat fina kuddar och täcken inför hösten samt nyheter till våren. Kom till butiken vet ja!

Stockholm är ju Stockholm så några butiker för inspiration hann jag med...
Garbo Interiör, Årstiden, Mathilde, Pure & Simple, Magasinet, Butik S... ja jobbigt var det men värt det!

Tur att jag fick bo hos mamma och pappa som tog hand om mig!

Med kärlek /Helena

Nya tider

Tillbaka igen efter hur lång tid som helst, nu gör vi en ny satsning... Webbutiken är i fullgång och jag finns på plats i affären ons-fre 11.00-18.00 och lör 10.00-14.00, funderar på att ha kvällsöppet en kväll i veckan, allt för att möta kunden ;O). Bloggen.. ja här kommer jag att inspirera och informera ... jag vill så gärna visa allt det vackra.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails