21 juli 2010

Stockholms skärgård


Nu njuter vi alla i klanen "Mary´s House".... vi har tagit oss till östkusten och inspireras av miljön i ytterskärgården, Hallonstenarna. Vad vackert det är.

Meningen med semester är ju ändå att skaffa intryck från olika tillfällen och platser för att sedan skapa ett minne utifrån sin egen upplevelse. Barnen kommer nog ihåg vattenskidorna, sälkolonierna, glassarna och alla bad. Mannen suger in båttidningarnas budskap, fixa in en stereo i båten, stilla kvällar med en bok i handen och god mat o dryck. För min egen del är det nog alltihop eftersom man befinner sig med alla i deras ögonblick. Men mest av allt samlar jag på små intryck när det gäller blommor, fjärilar och skärgården i sin vackra helhet. Allt ger inspiration för att komma tillbaka och skapa miljöer i butiken, inspirationsjobb mm.

Igår var vi till ett litet ställe där en kvinna driver en ekologisk, krav gård, Idholmens gård. Hon bor ute på ön året runt och odlar alla grödor själv. Har kor, grisar och höns. Vi besökte hennes lilla gårdsbutik och där kunde jag nog köpa hur mycket som helst, allt var nyskördat och odlat på ön. Nyplockade ägg, morötter, rödbetor och bönor av olika slag. Vitlöken och egna inlagda kryddoljor och vinäger var bara tvugna att följa med. Detta är livet.

Ikväll skall vi till ett gammalt båtskjul vid vattnet och få lyssna till Lyxorkestern, en liten ihopsatt musikorkester med musiker från stan men som semestrar på öarna, läckert! /Simma lugnt Helena

1 kommentar:

Loppe sa...

Super blog !

Ha´en fantastisk ferie :oD

Kram
Loppe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails