02 november 2009

Amore - en skön sjungande gondoljär...Ja jag bestämde mig snabbt att visa några bilder från Italien, inte för att det är "juligt", inte för att det är Mary´s House.... utan för att det är inspiration att hämta från miljöer som är fantastiska. Ja när solen skiner från en blå himmel och Gardasjön är som en stor lagun, då vill man åka med mannen med hatten i hans fina båt och känna den ljumma vinden i håret. Tankarna stannar för en sekund för att sedan lagra detta till ett senare tillfälle att minnas. Se hans båt... och se vad den heter.... jag älskar choklad.

Vindistriktet Valpolliciella drar fram efter Gardasjön mot Verona, vilket gav oss en chans att kanske finna en vingård som släppte in förbi resande törstande svenskar. Plötsligt fann vi den, utan att veta, utan att förstå att vi faktiskt var där - Tommasi- en fantastisk vintillverkare av Amarone vin, Ripasso mm. En familj som i generationer har drivit detta företag och anledningen till att jag kände igen detta var att min vännina, som har Blomstermåla 1904, är en av 10 resturanger i Sverige som får servera deras vin... ni förstår att vi blev omhändertagna. Gott var det!

För att sedan ge någon detalj av inredning, inspiration så hittade jag denna dörr med en lampa som stog utanför och lyste i den ljumma kvällen i Verona. Det var utanför en osteria (varför har vi inte det i sverige) som hade en ortoligt gemytlig inrednig med bara antika möbler och gamla vackra föremål längs väggarna. Här slutar min visa om Italien men minnen och stunder kommer att finnas kvar länge bland jultomtar och stjärnor. / Ciao Bella Helena

2 kommentarer:

Louise sa...

javisst har Tommasi fina och goda viner ! tack för ett skönt inlägg- roligt att läsa!

Hem och Lycka sa...

Vilken härlig blogg och fin butik du har!

kram Mia

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails